8. Sınıflarımız

Özel Yeni Adana Ortadoğu Ortaokulu, Milli Eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda, temel bilgi ve becerilere sahip, eleştirel düşünebilen, etkili iletişim kurabilen ve yaratıcı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Okulumuzdaki eğitim sisteminin temelini oluşturan bilim, sevgi ve hoşgörü ilkelerinin ışığında öğrencilerimize, demokratik ve çağdaş bir eğitim ortamı sağlanmaktadır. Bu ortamda öğrencilerimiz, bireysel öğrenme ve ekip çalışması becerilerini kazanmakta, kendilerine sağlanan aktivite olanaklarıyla da ilgi duydukları güzel sanatlar, spor vb. alanlarda yeteneklerini geliştirmeye teşvik edilmektedir.

Sınıflarımızda akıllı Tahta kullanımıyla birlikte dersler, uygulamalı olarak görsel işlenebildiği için derslerin öğrencilerin hafızasında daha kalıcı olması mümkün hale getiriliyor. Verdiğimiz akademik eğitimle beraber yaptığımız deneme sınavları etüd saatlerinde soru çözümleri verimli ders çalışma, sınav kaygısı, başarı-başarısızlık konusunda verdiğimiz seminerler öğrenciyi daha başarılı hale getirmektedir. Kitap okuma saatleri spor etkinlikleri klüp çalışmaları, belirli gün ve haftaların kutlanması, İngilizcenin etkin kullanması öğrenciyi konuşabilir duruma getirmektedir.  Öğrencilerimizin sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla bir plan dahilinde gezi, gözlem, sinema, tiyatro, resim yarışması, şiir yarışması, müzik, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, vb uygulanmaktadır.

8/A Sınıf Rehber Öğretmeni: Çiğdem Meliha ÖZTÜRK

Türkçe Öğretmeni: Sevinç YALAP